Pagina de informatii

Of Mountains & Tipografii

Scopul acestui nou editor este de a face adăugarea de conținut bogat la WordPress simplă și plăcută. Întreaga postare este compusă din conținut — oarecum similar cu cărămizile LEGO — cu care te poți deplasa și cu care te poți deplasa. Deplasați cursorul și veți observa că diferitele blocuri se aprind cu contururi și săgeți. Apăsați săgețile pentru a repoziționa blocurile rapid, fără să vă temeți că pierdeți lucruri în procesul de copiere și lipire.

Ceea ce citiți acum este un bloc de text, cel mai elementar bloc dintre toate. Blocul de text are propriile controale pentru a fi mutat liber în jurul postării…

… ca acesta, care este aliniat drept.

Titlurile sunt, de asemenea, blocuri separate, ceea ce ajută la conturarea și organizarea conținutului dvs.

O imagine valorează cât o mie de cuvinte

Manipularea imaginilor și a materialelor media cu cea mai mare atenție este un obiectiv principal al noului editor. Sperăm că veți găsi aspectele legate de adăugarea de subtitrări sau de folosirea la lățime completă a imaginilor dvs. mult mai ușor și robuste decât înainte.

Peisaj frumos
Dacă tema dvs. o acceptă, veți vedea butonul „lat” în bara de instrumente pentru imagine. Incearca.

Încercați să selectați și să eliminați sau să editați legenda, acum nu trebuie să aveți grijă să selectați din greșeală imaginea sau alt text și să distrugeți prezentarea.

Inserter Instrumentul

Imaginați-vă că tot ceea ce poate face WordPress este disponibil pentru dvs. rapid și în același loc pe interfață. Nu este nevoie să găsiți etichete HTML, clase sau să vă amintiți sintaxa complicată a codurilor scurte. Acesta este spiritul din spatele dispozitivului de inserare – (+)butonul pe care îl veți vedea în jurul editorului – care vă permite să răsfoiți toate blocurile de conținut disponibile și să le adăugați în postarea dvs. Pluginurile și temele își pot înregistra propriile lor, deschizând tot felul de posibilități pentru editare și publicare bogate.

Încearcă, poți descoperi lucruri pe care WordPress le poate adăuga deja în postările tale despre care nu știai. Iată o listă scurtă cu ceea ce puteți găsi în prezent acolo:

  • Text și titluri
  • Imagini și videoclipuri
  • Galeriile
  • Încorporați, cum ar fi YouTube, Tweets sau alte postări WordPress.
  • Blocuri de aspect, cum ar fi Butoane, Imagini Hero, Separatoare etc.
  • Și liste ca aceasta desigur 🙂

Editare vizuală

Un avantaj uriaș al blocurilor este că le puteți edita în loc și vă puteți manipula conținutul direct. În loc să aveți câmpuri pentru editarea lucrurilor precum sursa unui citat sau textul unui buton, puteți modifica direct conținutul. Încercați să editați următorul citat:

Editorul se va strădui să creeze o nouă experiență de creare a paginilor și a postărilor, care să facă scrierea de postări bogate fără efort și să aibă „blocuri” pentru a face mai ușor ceea ce ar putea necesita astăzi coduri scurte, HTML personalizat sau descoperire încorporată de „carne misterioasă”.

Matt Mullenweg, 2017

Informațiile corespunzătoare sursei citatului sunt un câmp de text separat, similar subtitrărilor de sub imagini, astfel încât structura citatului este protejată chiar dacă selectați, modificați sau eliminați sursa. Este întotdeauna ușor să-l adaugi înapoi.

Blocurile pot fi orice aveți nevoie. De exemplu, poate doriți să adăugați un citat discret ca parte a compoziției textului dvs. sau poate preferați să afișați unul uriaș stilizat. Toate aceste opțiuni sunt disponibile în insertor.

Puteți modifica cantitatea de coloane din galeriile dvs. trăgând un glisor în inspectorul de blocuri din bara laterală.

Media Rich

Dacă combinați noile aliniamente late și complete cu galerii, puteți crea un aspect foarte bogat media, foarte rapid:

Accesibilitatea este importantă — nu uitați atributul alt imagine

Sigur, imaginea completă poate fi destul de mare. Dar uneori imaginea merită.

Mai sus este o galerie cu doar două imagini. Este o modalitate mai ușoară de a crea layout-uri atractive din punct de vedere vizual, fără a avea de-a face cu plutitoare. De asemenea, puteți converti cu ușurință galeria înapoi în imagini individuale, folosind comutatorul de blocuri.

Orice bloc poate opta pentru aceste aliniamente. Blocul de încorporare le are și ele și răspunde imediat:

https://vimeo.com/22439234

Puteți construi orice bloc doriți, static sau dinamic, decorativ sau simplu. Iată un bloc de cote:

Codul este poezie

Comunitatea WordPress

Dacă doriți să aflați mai multe despre cum să construiți blocuri suplimentare sau dacă sunteți interesat să ajutați cu proiectul, mergeți la depozitul GitHub .


Mulțumesc pentru testarea lui Gutenberg!

👋